Forumul car - hifi
February 05, 2012, 04:23:43 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Forum has been reprocessed with new layout new features.

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: CITROEN AX Gt dB Drag Racing Super Street 1-2  (Read 5349 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Audio Plus
Guest
« on: April 04, 2007, 03:32:52 pm »

Very Happy
Report to moderator   Logged
Audio Plus
Guest
« Reply #1 on: April 07, 2007, 02:04:27 pm »

Totul a inceput in toamna lui 2005...
Avand in vedere ca aceasta masina urma sa fie "casata"... am preluat-0 noi pentru a o aduce in Romania si a imbunatatii sistemul, bineinteles mergand in continuare in competitii dB Drag Racing!

Imaginile vor fi incarcate in ordine cronologica, speram noi...

Here we go!
Audio Plus
Guest
« Reply #2 on: April 07, 2007, 02:15:12 pm »

Aducand pentru SIAB 2005 VW-ul R32, masina DEMO Ground Zero, lucrurile decurgand precum am anticipat... ne-am intors din Egmating pe platforma cu Citroen-ul AX Gt.
Attached files Thumbnail(s):
Audio Plus
Guest
« Reply #3 on: April 07, 2007, 02:16:07 pm »

Imagini de familie... 2 plus 1...  Laughing
Audio Plus
Guest
« Reply #4 on: April 07, 2007, 02:16:51 pm »

Arrow
Audio Plus
Guest
« Reply #5 on: April 07, 2007, 02:32:55 pm »

Datorita faptului ca platforma a fost inchiriata si a trebuit sa respectam termenul de predare al ei, am intampinat o problema despre care nu imi face mare placere sa povestesc, dar are si latura ei comica...

Autostrada aglomerata, vama, ...iar aglomeratie, timpul s-a scurs foarte repede. Astfel, pentru a respecta promisiunea si a nu pricinuii intarziere la plecare in cursa proprietarului platformei, am dat jos Citroenul de pe platforma in statia de carburant MOL din Caransebes, intorcandu-ne in Timisoara pentru predarea platformei.
Venind de un drum lung, cu toate ca eram doi soferi, eram foarte obositi si din pacate am luat o decizie primita... Flancata de doua masini, am hotarat sa mergem mai departe, spre casa, conducand-o...
 Embarassed
Drum bum, cat o fost... nooo... si pe acela eram bucuros daca atigeam fantastica viteza de 40km/h... Masina nu mai are suspensie spate, amortizoarele fiind inlocuite cu bare de fier pentru a sustine greutatea sistemului audio... Asa ca doar imaginati-va ce placere!!!
Dupa cativa kilometri... nu prea multi... urechile de pe puntea spate in care se prind amortizoarele... in cazul nostru barele de fier... au cedat, masina ramanand... cu garda la sol!
OK!
Mergi in Severin, miezull noptii... inchiriaza o alta platforma si intoarcete la "Piatra Scrisa" - pentru a sui micutul monstru pe platforma si a-l duce acasa...
Am ajuns cu bine.
Dimineata, am avut pur si simplu un soc, realizand in fractiune de secunda la ce risc ne-am expus, riscand sa transformam in scrum micutul Citroen!!!
 Sad
Audio Plus
Guest
« Reply #6 on: April 07, 2007, 02:34:20 pm »

Exclamation
Audio Plus
Guest
« Reply #7 on: April 07, 2007, 02:43:10 pm »

In jpeg-ul ...30 se observa foarte bine ruptura din partea dreapta a carcasei in care erau instalati accumulatorii...
Bratul metalic, bara rectangulara de fier care tinea loc de amortizor... reusise sa rupa structura de rezistenta, spargand un accumulator, pur si simplu oprindu-se in el...
Incercand sa indepartam bara periculoasa, cu foarte mare atentie, nu am reusit decat sa miscam cativa mm bateria si s-a produs o flama - instantaneu bateriile incepand sa sfaraie si o placa de 5mm de fier care fusese rupta din cusa metalica a facut legatura la masa...
Inspiratia... mai mult frica de a nu se intampla o catastrofa m-a impins sa apuc cu forta de acea placa si sa o trag afara... Degetele parlite din cauza temperaturii foarte mari la care ajunsese aproape instantaneu acea placa nici nu le mai simteam... rasuflam usurat, incercand sa imi imaginez, cu parul zburlit pe intreg corpul, la ce se putea intampla noaptea, pe drum...
 Rolling Eyes
Audio Plus
Guest
« Reply #8 on: April 07, 2007, 02:44:20 pm »

Arrow
Audio Plus
Guest
« Reply #9 on: April 07, 2007, 02:46:30 pm »

Pana la prima etapa, a urmat schimbarea puntii de Citroen AX Gt...  Laughing  Laughing  Laughing , foarte usor de gasit...  Cool ... si pregatirea sistemului pentru competitii...

Dupa cele intamplate, la scurt timp... am cumparat si platforma fara de care transportatarea unei asemenea masini este imposibila Exclamation
Audio Plus
Guest
« Reply #10 on: April 07, 2007, 03:07:46 pm »

Sistemul, am hotarat la aceea data sa il mentinem fara modificari, canalizand banii in pregatirea Fiat-ului Doblo, sistem care la a doua etapa din Romania a dB Drag Racing a obtinut, pentru prima data in Romania, o presiune acustica de 150dB!!! 150dB intr-o masina cu o suprafata vitrata foarte mare... volum interior foarte mare... etc... dar totusi, am reusit sa uimim pe foarte multi prin rezultatul obtinut!!!
Cateva persoane, foarte simpatice, au tinut sa afirme de cate ori aveau sansa ca noi am adus o masina "campioana"... de afara pentru a participa in dB Drag... scatand in evidenta faptul ca nu... am construit noi una... dar ceeace ce ma face si acum sa zambesc este faptul ca au omis acest...  mic amanunt... acest Fiat Doblo... si rezultatul sau!
Si sa nu uit, Citroen-ul a fost cumparat de noi si nu primit cadou. Iar pretul nu a fost deloc mic!

Citesc si acum cu surprindere faptul ca anumiti instalatori cu pretentii... inca sustin faptul ca brandul conteaza cel mai putin in obtinerea de performante de varf, doborarea chiar de recorduri mondiale...
In lumea lor fantasmagorica poate ca asa este, numai ca in... REAL LIFE, lucrurile stau altfel!!!
Faptul ca GZ a reusit sa dezvolte un produs ectraordinar intr-un timp foarte scurt, este de apreciat. Exista insa in lume si alte brand-uri, detinatoare de recorduri... dar din pacate nu sunt cunoscute la nivel national si poate nici disponibile la nivel de reprezentanta oficiala...
Participarea noastra in competitii nu are rol principal de reclama si chiar ne dorim o concurenta pe masura in categoria noastra.
Spiritul de competitor si mare pasionat de acest domeniu ma anima foarte mult, de multe ori in detrimentul altor lucrui mult mai importante!
Am spus de la inceput ca nu este etic si fair play sa concuram noi, importatorii, in clasele mici, alaturi de... clientii nostri... luandu-le din start sansa sa castige. Am fost contrazis...
In fine...
Audio Plus
Guest
« Reply #11 on: April 07, 2007, 03:13:01 pm »

In 2006, Citroen-ul a participat la 2 etape, Oradea si Bucuresti... obtinand 160db, respectiv 159,1db... in clasa Super Street 1-2.

Incepand de acest an, 2007, am hotarat modificarea sistemului, in prima faza upgradarea amplificarii si a sistemului de alimentare. Faza a doua vizeaza modificarea incintei.
Audio Plus
Guest
« Reply #12 on: April 07, 2007, 03:31:31 pm »

Arrow
Am dat afara tot!
Audio Plus
Guest
« Reply #13 on: April 07, 2007, 03:33:59 pm »

Am folosit cablu AURIX, 50mm.
Papuci masivi din Cupru Stanat, 90mm. Astfel am reusit sa introducem intr-un papuc doua cabluri de 50mm patrati Exclamation
 Wink
Audio Plus
Guest
« Reply #14 on: April 07, 2007, 03:34:54 pm »

Arrow
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: